keskiviikko 27. lokakuuta 2010

PACS ja lomailua

Onpas ollut vähän kiireistä. Mutta nyt on taas hieman aikaa, koska olen periaatteessa lomalla marraskuun 14 pvn saakka. Siis periaatteessa, koska olis taas vähän kaikkea säätöä töissä, mutta mulla on congès eli vuosiloma pitämättä, joten pomo laittoi mut lomalle.Tähdensi kuitenkin että kiireisiä hommia olis  ja niitä voi tehdä vähän niinkun omantunnon mukaan...Jepjep. Eilen Martiniquellakin yritettiin yleislakkoa - kaikki eivät tosiaan lakkoilleet mutta 2000-2500 tyyppiä kuitenkin osallistui mielenosoitukseen, Fridan seimi oli kiinni, motarilla oli tiesulkuja, yksi TV-kanava oli lakossa jne.
Viime vkloppuna juhlittiin Roméon siskon synttäreitä ja sunnuntaina olin töissä, vedettiin lapsille Jeux banaré eli järjestön kehittämä peli-kilpailu konsepti. Meni suht kivuttomasti, mulla oli vastuullani puujaloillakävely kisa. Ja tän viikon kohokohta onkin sitten ollut suomalaisten flikkojen tapaaminen. Se on harvinaista herkkua täällä, eli kiitos Taijalle jos tätä luet!

 Niin ja sitten huomenna onkin meillä juhlan paikka, jos kaikki paperit on kunnossa. Saatiin nimittäin yllättäin peruutuspaikka PACS:in solmimiseen. Tämä on meillä ollut mietteissä jo pitkään ja ollaan eri papereita haalittu pari kuukautta...Kyseessä on siis Pacte Civil de Solidarité joka on ranskalainen erikoisuus, eräänlainen siviiliavioliitto, vaikkakin löyhempi sitoumuksiltaan. PACS on alunperin laadittu homopareille, mutta nykyään suurinosa PACS:eista laaditaan heteroparien kesken. Se helpottaa verotusta ja tavallaan virallistaa parisuhteen. Jotta huomenna jännä päivä - mitään megajuhlintaa ei tosin ole luvassa ja itse toimituskin on todella nopea ja epäjuhlava. Mennään illalla varmaan keskenämme raflaan ja se on sitten siinä...:)

Frida ja mamie Dédén
.

5 kommenttia:

 1. Onnittelut melkeinsitoutuneille!

  VastaaPoista
 2. onnea sitoutumiseen ja koko pikku perheelle!

  VastaaPoista
 3. Merci les filles, eli kiitos kaikille :)Saas nähdä onnistuuko homma vai puuttuuko joku mysteerilappunen...Sormet ristissä.

  VastaaPoista
 4. Herranjestas! Unohdinkin kysya sulta meniko kaikki taman tiimoilta hyvin? Onnittelut jos kaikki oli kohdallaan! Oli todella mukavata tavata :)

  VastaaPoista