tiistai 5. lokakuuta 2010

Myrsky ja myllerrys

Aamuinen näkymä pihalta
Meillä sadekausi jatkuu ja vettä onkin nyt viime päivinä saatu ihan saavista. Martinique on huomenna kuudetta päivää "vigilance jaune" valmiustilalla, eli kuitenkin varoituksista alimmalla tasolla. Keltaisen jälkeen kun tulee vielä oranssi ja punainen, joka onkin sitten hurrikaanitason juttuja...

Mutta kuitenkin, oltiin eilen marketissa hamstraamassa ja ilkeän näköset pilvet jotka oli roikkunut koko päivän päällä alkoïvat näyttää astetta uhkaavammilta. Juuri kun lähettiin takasin kotia päin alkoi sitten vettä tulemaan kuin ämpäristä tai Esterin sieltä. Kotona sitten ihasteltiin salamien leiskuntaa ja kuunneltiin kun vettä ryöppysi...Jo tässä vaiheessa aavisteltiin että  ilman tuhoja ei tästä ukkosesta ole kaikki selvinneet. Uutisista kuultiin illalla, että juuri se tie jota oltiin ajeltu kotiin oli mennyt poikki joen tulvittua ja aiheuttaen sinne mutavyöryn ehkä noin tunti siitä kun oltiin oltu tien päällä. Oli sitten ollut poikki kolme tuntia ja koko motari sitten tietty tukossa. Mutaa ja vettä on tulvinut myös useisiin koteihin, napaan saakka tuhoten kaiken irtaimiston. Myös pari koulua on veden vallassa.

Että toivottavasti se aurinko pikkuhiljaa taas pilkistelisi...

2 kommenttia:

 1. näin journal de l'outre-merissä, että teillä on Antilleilla ollut todellisia myräköitä. hyvä, ettei teidän käynyt mitenkään. meilläkin sataa välill', kun syksy on, mutta mitään kauheita myrskyjä ei vielä ole ollut. ja uuden talon pitäisi olla tarpeeksi korkealla, ettei tulva-vaaraa ole. pidetään peukkuja, että sadekausi menee ohi ilman pahempia.

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä en enää valita Lohjan sadepäivistä... Pikkutyttö päiväkodissa sanoi kerran viisaasti, kun aikuiset manailivat saapas- ja kurahoususouvia: "No höh, nyt on syksyn vuoro!"

  Toivottavasti valmiustila pysyy siellä keltaisella!

  Lohjan Eija

  P.s. Oli hauskaa saada teidät vieraaksemme. Kaikkea hyvää koko perheelle!

  VastaaPoista