torstai 14. lokakuuta 2010

Motivaatio hukassa

Voi hyvää päivää kuinka ankealta töihin palaaminen megalyhyen äitiys"loman" jälkeen voi tuntua. Motivaatiota tarvitsisin siis kipeästi jostain, ja tällähetkellä järjestössä vallitseva tuhat-ja-sata-rautaa yhtäaikaa tulessa meininki ei sitä ainakaan tuota, päinvastoin. Ja kirsikkana kakun päällä, kuten ranskalaiset tuppaa sanomaan, on tälle viikolle osunut Fridan tarhan aloitus. Töihin paluu siis sujui paniikkikiire-merkeissä, kun mun (joka olen siis viestintävastaava, repikääs siitä, vähintään vajaavaisella ranskan taidoillani ja noviisina) piti kahden päivän varoitusajalla kutsua kaikki työpajan yhteistyöinstanssien edustajat plus järjestön jäseniä ja lehdistö TV radio jne. Fort-de-Francen pormestarin vastaanotolle. Siinä sitten faksi, puhelin ja tietsikka sai kyytiä. Lisäksi Frida joutui olemaan mun kanssa töissä koko viikon, eli kulki mukana palavereissa ynnämuuta. Ei ole ihan paras yhtälö...Lopputuloksena: koska en tosiaan ole viestintää päivääkään opiskellut tai kyseisiä hommia koskaan tehnyt  olin pomon mielestä "epäprofessionaalinen". Ylläri. Ei ole mun lempihommia hoitaa nämä. Facebook- ja nettisivujen päivitys ja valokuvien ottaminen ja paperihommat vielä sujuu, mutta kun puhutaan kampanjoiden järjestämisestä, tiedotuksesta yms. niin tuntuu kyllä ettei meikäläisen kapasiteetti ihan veny. Huoh.

Vauvan kanssa ollaan myöskin juostu PMI:ssä eli ranskisten neuvolaa vastaavassa mestassa. Sielläkin saa hermojaan koetella usein oikein olan takaa.
Fridan pitäisi saada ekat rokotteensa ennen tarhan aloitusta. Meillä oli rokotusaika viime viikolle. Istuttiin PMI:ssä toista tuntia (jotka mun piti olla töistä pois) odottamassa lääkäriä, joka ei sitten koskaan ilmestynyt paikalle. Eikä ollut vaivautunut ilmoittamaan miksi. Tätä lekuria saa yleensä odottaa parisen tuntia joka kerta ja tätä edellisellä kerralla ei ollut tullut koska "autotie on suljettu". Saatiin sitten uusinta-aika täksi aamuksi, mutta tunnin odottelun jälkeen lekuri oli soittanut olevansa kipeä. Siis voi jumalauta. Nyt sitten huomenna joudutaan meneen aamu seiskalta johonkin rokotuskeskukseen jonottelemaan.

Jotain positiivista kuitenkin, eli Fridan seimi vaikuttaa ihan kivalta. Tuntuisi olevan paljon lapsi-ja vauvaystävällisempi kuin se kenneli jota käytiin taannoin tsekkaamassa eli ihan hyvältä vaikuttaa niin henkilökunta kuin tilatkin.

2 kommenttia:

 1. Voi ei, tsemppia sinne! Tuo "mañana" meininki on niin tuttua mm Saudeista. Onneksi seimi sentaan vaikuttaa hyvalta!

  VastaaPoista
 2. Hei !

  Osuin tänne Pupucen blogin sivupalkin kautta ; hauska tutustua ja oi miten tutun kuulloista...

  Terveiset täältä metropolista !

  =)

  VastaaPoista