tiistai 8. maaliskuuta 2011

Lundi Gras

Mun karnevaalilookki ja pose ;)
Tehtiin eilen ex-tempore reissu St.Esprit:iin jossa oli "Grand parade du Sud" eli Etelän suuri paraati. Frida pääsi ekaa kertaa hoitoon mamielle ja huutoahan se oli aluksi ollut, tyttö kun on alkanut vierastamaan. Telkkari oli kuitenkin saanut kaverin hiljaiseksi ja ihan hyvin oli ilta lopulta sujunut.

Porukkaa oli kuin pipoa, jouduttiin parkkeeraamaan lähkylään, josta päästiin karnevaaliin bussilla.

Hieno oli paraati ja loppuillasta ihmiset innostuivat karkeloimaan eli tanssimaan rumpubändien takana  tai kuten sanonta kuuluu "courir le vidé". Ideana on siis rytmissä edetä kukin tyylillään kulkueessa bändin perässä - välillä rummutuksen kiihtyessä jolloin päästään todella hyppimään. Meininkin oli ajoittain kuin suomalaisen rokkifestarin eturivistä. Suomesta poiketen, suurinosa jengistä tosin oli selvinpäin vaikka muutamat alkomahoolia nauttivatkin. Virallisesti ainakin Fort-de-Francessa alkoholi on kielletty karnevaalialueella ja turvajärjestelyt tiukkoja varsinkin tänään - Mardi Gras:na. Etenkin kun eilen Sainte-Marie:n kaupungin karnevaalin epävirallisten jatkokarnevaalien aikana oli ammuttu mies...Valitettavasti tällaisilta välikohtauksilta harvoin karnevaalin aikana vältytään, mutta kaikenkaikkiaan karnevaali ei kuitenkaan ole vaarallinen.

Eilinen St.Espritin karnevaali ainaikin sujui todella rauhaisissa merkeissä ja nuorisokin käyttäytyi Suomeen verrattuna varsin esimerkillisesti. 


Kohta katsomaan Mard Gras tunnelmaa keskustaan, siitä raporttia seuraa huomenna!


 
Touloulou


Sarko One
 

3 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia! Oli varmaan upeeta olla paikalla näkemässä..

  Saituri

  VastaaPoista
 2. Siellä on hiukan eri meno kun täällä ;)
  Noista kuvista jotenkin pomppasi esiin se, että miehet on pukeutunu aika usein naisiksi tai ainakin naisellisiksi...? Liityykö se jotenkin tohon karnevaalijuttuun, vai onko siellä jotenkin paljon transuja vai mistä moinen?

  VastaaPoista
 3. Saituri: Kiitos! Meininkiä riittää ja asut on kyllä upeita.

  Nyy: Miehet tosiaan täällä karnevaaliaikaan pukeutuu todella monet naisiksi. Karnevaalin idea onkin oikeastaan kääntää roolit ja yhteiskuntajärjestys nurinkurin. Roméokin kekkuili eilen hame päällä!
  Yleisesti karibialla ollaan esim. todella homofobisia mutta karnevaaliaikaan homotkin saavat vapaasti olla naisellisia. Joistain "transuista" huomaa että ei ole kyseessä naamioituminen...:)

  VastaaPoista