keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Karibialaiset banaani"munkit"


Vappuja vaan sinne kaikille! Täällä se ei ole mitenkään erityinen juhlapäivä, vaikka onneksi pyhä onkin. Roméo oli tosin koko päivän töissä ja Martinique jälleen vigilance orange:n alla rankkasateiden vuoksi, joten mitään ihmeellistä ei tänään tehty.
Paitsi banaanimukkeja kuitenkin, jonka resepti tässä alla.

Täällä on tullut nyt vettä viimeset pari viikkoa siihen malliin, että maaperä ei enään ime tippaakaan ja joet alkavat tulvia. Tänään sitten tulvikin saaren isoin joki eli "Lézarde", joka katkaisi sitten moottoritien joka kulkee etelään Lamentinista.  Tämä joki tosin tulvii lähes aina tuone motarille kun sateita tulee vähänkin runsaammin, on sen verran alavalla mangrovealueella. Saas nähdä laskeeko vesi huomiseksi ja pääsekö immeiset töihin...

Lézarde-joki tulvii. Kuva Facebookista.


Mutta nyt ihan jotain muuta ja vähän herkuttelua sateen keskellä eli niiden banaanimunkkien resepti !


Karibialaiset banaanimunkit (beignets de banane antillais)

Kahdelle hengelle

40 grammaa ruokosokeria ( = noin 4 tasattua rkl)
50 g jauhoja (= n. 2 kukkurallista rkl)
2 ylikypsää ruokabanaania (eli kuori tummunut ja banaani makea ja pehmennyt)
1,2 dl maitoa
(1 -2  rkl tummaa rommia)
Kanelijauhetta
Vaniljaessenssiä tai -tankoa
Muskottia
Limen kuorta raastettuna
Oljyä paistamiseen (rypsi, kookos...)

Muussaa banaanit haarukalla tai survimella. Lisää joukkoon sokeri, jauhot ja maito. Sekoita ja lisää mausteet  (kaneli, vanilja, muskotti, limen kuori) oman maun mukaan. Lisää viimeiseksi rommi.

Ota taikinasta ruokalusikalla pieniä palleroita ja laita paistumaan öljyyn. Oljyä tulee olla kunnolla, väh. noin 3 cm joko paksupohjaisessa kattilassa tai syvässä paitinpannussa. Oljy on sopivan kuumaa kun taikinapallot nousevat heti paistaessa laitettaessa pinnalle. Paista banaanimunkkeja noin minuutin verran.

Nosta öljystä jäähtymään talouspaperilla peitetylle lautaselle. Niiden hieman jäähdyttyä pyörittele niitä vielä ruokosokerissa. Nauti heti, pallerot ovat parhaita hieman lämpiminä !

Bon appétit !

2 kommenttia:

  1. Slurpsista banaanimunkit kuulostaa herkulliselle! Mä sain Suomessa munkkeja kun käväistiin nyt juuri vapun alla ... harmi etten pystynyt jäämään juhlimaan. Täällä kanttoonissa missä mä olen töissä oli 1.5. ihan tavallinen työpäivä - pöh!

    VastaaPoista
  2. Höh! Joo ei kyllä oikeen taida muualla maailmassa olla sellasta juhlintaa vappuna, mitä Suomessa ! Sitä hulabaloota kyllä mäkin kaipaan.

    VastaaPoista