lauantai 20. lokakuuta 2012

Maalaismarkkinat

Lauantain äiti-tytärsessio vietettiin "maalaismarkkinoilla" eräällä työttömille suunnatulla työpaja-maatilalla (ferme d'insertion) jonka yhteistyökumppaneita Kariskokin on.  Martiniquellahan nuorisotyöttömyys on hurjan yleistä, alle 30 - vuotiaista 49% on työttömänä (INSEE, 2011). Tämä näkyy erilaisten työpajojen runsautena ja tuntuu toki ïhan arjessakin, esim. syrjäytymisenä ja jengiytymisenä. Yleinen työttömyysaste täällä on 21% eli vastaa sitä mitä Suomessa lukemat olivat 90-luvun puolivälin pahimpina lamavuosina. Täällä se on ihan vaan normitilanne.
 Ferme d'insertion de Carrère kouluttaa nuoria työttömiä  ja vähän vanhempiakin maanviljelyn saloihin ja tänään paikassa oli siis avointen ovien päivä / markkinat. Väkeä oli paikalle tullut paljon ja myytävänä oli paikallisia vihanneksia ja hedelmiä, kukkia, leivoksia ja käsityöläisten tuotteita.

Olin paikalla oikeastaan puolittain työn takia, enkä ollut kerennyt käydä nostamassa käteistä. Kyllä harmitti kun näin mitä kaikkea oli tarjolla! Mutta saatiin sentään ostettua pari leivosta ja passionhedelmiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti