keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Terassi, remppaa ja muuta kivaa

Jippii, remppa on taas hitusen edistynyt meillä, eli terassia on pykätty tällä viikolla. Siihen mitään betonimyllyjä tartteta, vaan sotketaan kottikärryn ja lapion kanssa... Hiekan saaminen tonne takapihalle tapahtui niin, että autolla tuotiin se tielle, josta sitten kottikärry - ämpäritekniikalla se kannettiin rappusia alas ensin tohon meidän "etupihalle" ja sitten talon läpi takapihalle. Ei ihan helppoa, mutta näin on tehtävä. Meidän talohan sijaitsee niin, että tohon pihatielle on noin viitisentoista metriä ja ollaan katutason alapuolella alarinteessä. Kaikki tien talot on joko ylä - tai alarinteessä niin, että autot pitää parkkeerata tielle.


Yksi Roméon veljistä on muurari ja hän onkin meillä ollut korvaamattomana apuna tässä talon remppaamisessa. Vielä pitäisi saada yhden huoneen lattialaatat vaihdettua, uusia keittiön lavuaaritaso ja pari putkea sekä luultavasti uusia lähes kaikki sähköjohdot. Että ei tästä ihan heti valmista ole tulossa...

Naapurin kanat muuten karkailee meidän pihalle ja eilen ne oli kakkaillut kylppäriin ja tänään tepastelleet tuossa kuivuvassa betonissa...Että kivat kanankoivenjäljet koristaa nyt terassia!

Töissä oltiin tänään Château Dubuc - nimisen entisen "habitation"in raunioilla leikittämässä lukiolaisia. Kyseessä oli oikeastaan testauspeli, sillä ollaan neuvottelemassa yhteistyöstä kyseisen paikan kanssa. Hyvin sujui ja lehdistökin oli paikalla eli mitä luultavammin saadaan yhdisyksen kanssa alkaa pitämään vakituisesti tuolla tätä "Jeux Banaré" konseptia mm. turisteille ja koululaisryhmille. Se olisi kyllä mahtavaa, niin ei aina tarvitsisi purkaa ja kasata uudestaan kaikkia rasteja plus että paikkana tuo on aivan todella mahtava.


Château Dubuc, Tartane

1 kommentti:

  1. Sorry, mutta mua hihitytti että naapurin kanat oli tullut printtaamaan jalanjäljet teidän uudelle terassille ... :D

    VastaaPoista