maanantai 7. kesäkuuta 2010

Sairaalakassi täkäläisittäin

Synnyttäjä on nyt valmistautunut oikeaoppisesti sairaalareissuunsa. Koska en ole Suomessa vielä synnyttänyt, niin en ole ihan kärryillä siitä mitä kotomaassa suositellaan ottamaan mukaan - mutta jotenkin epäilen että lista on vähän lyhyempi. Mutta tässä siis ranskalainen versio matkalaukun sisällöstä. Todellakin matkalaukkua vaaditaan - ajattelin että beibi ja minä selvittäisiin ihan vaan repulla ja jollain nyssykällä mutta ei. :) Voi tietty olla että vähemmälläkin pärjäisi - ja toki tuleva isukki voisi myös tuoda tykötarpeita mukanaan mutta kun kerran on pakkaamaan alettu niin.... ;)

Paria viikkoa ennen synnytystä odottajaa neuvotaan käymään kampaajalla, kosmetologilla vahaamassa säärensä ja hoitamaan manikyyrinsä kuntoon.LOL. Vaikka kampaajareissu on kyllä suunnitteilla kun en ole käynyt kuukausiin ja alkaa olla melkonen reuhka.

Valise maternité:

äidille:
- 1-2 imetysrintsikkaa
- Asu per päivä (normisynnytyksessä osastolla ollaan 4 pv) eli pyjamia, t-paitoja, oloasu jne. Mielellään sellaisia jotka aukeavat edestä imetykseen. Suositellaan myös ns. edustusasuja vierailuja varten. Saas nähä.
- (Aamutakki, en ole hankkinut)
- Pyyhkeitä ja gants de toilette (niitä lapasen näkösiä froteejuttuja joita ranskikset käyttää suihkussa)
- Sandaalit (tai aamutossut)
- kertakäyttö alkkareita
- kuukautissiteitä
- nännirasvaa
-sukkia
- meikit, shampoo, saippua, hammasharja-ja tahna, dödö, naama yms.rasvat, brumisateur eli vesispray (jota tuleva isi suihkuttaa synnytyksessä äiteen iholle jos hän on epiduraalin alaisena - koska sillon ei saa juoda)
- karkkia, lehtiä, kamera, i-pod yms.

Vauvalle:
- Bodyja (hihoilla ja ilman) (n.8kpl)
-Pyjamia (suositellaan 8 mutta otan varmaan noin 4)
- sukkia
- myssy
-"lapaset" moufles ranskaksi jotta laps ei raavi itseään
-leukalappuja
- puuvillarättejä (siis sellasia joita ennen käytettiin kestovaippoina)
-pyyhkeitä
-paketti vaippoja
-hyttysverkko
-kuumemittari
-harja ja kampa
-compresses stériles eli steriilejä hauteita? Ei oo ihan vielä selvinnyt mitä nää mahtaa olla, mutta siippa väittää hommaavansa
- kosteusvoide, kosteuspyyhkeitä
- sérum physiologique doses joka on ehkä suomeksi keittosuolaliuosta tai jotain sinnepäin
- créme pour l'erythème fessier eli rasvaa vaippaihottumaan
- Auton turvaistuin kotiin lähdettäessä

Että eiköhän näillä tykötarpeilla vauva pärjää ensimmäiset päivänsä :P

8 kommenttia:

 1. ihan tutulta kuulostaa, ei ole lista muuttunut kahdessakymmenessä vuodessa ;-)
  compresses steriles on harsositeitä, löytyy valmiina pakkauksina ja serum physiologique löytyy kanssa tavallisista kaupoista, niillä voi vaikka putsata omia silmiään, kun on likaa silmissä, aika monella on paketti valmiita yksittäispakkauksia kotonaan. harja ja kampa on ihana, useat vauvat kun on kaljuja...
  tosiaan, tuolla pitäisi pärjätä. ja itse asiassa ihan hyvä pakata ajoissa, niin saat mukaan mitä haluat. mulle piti tyttökaverin tuoda yöpuvut ym. koska lapsi syntyi etuajassa ja mitään ei oltu pakattu.
  hyvää sairaalamatkaa ja parasta synnytystä sinne!

  VastaaPoista
 2. Tuossa on melko monenlaista, jota Suomessa synnyttävä voi olettaa saavansa sairaalasta. Vaikkapa keittosuolaliuosta tai terveyssiteitä.

  VastaaPoista
 3. Todellakin, aikamoinen lista!
  Onnea matkaan :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos, kyllähän se eka synnytys aikalailla jänskättää.Ranskisten listaan on kyllä ympätty kaikkea mahdollista, vaikka käsittääkseni sairaalasta pitäisi saada vauvalle mm.vaippoja ja jotain vaatetta jne. jos on lähtö tullut ripeästi. Mutta olenpahan nyt sitten oikeaoppisesti varustautunut :)

  VastaaPoista
 5. Heh, eksyin tänne lukemaan kun guugletin "sairaalakassi". Olen myös kohtapuoliin Ranskassa (vaikkakin métropolitaine) toista kertaa synnyttävä suomalainen ja piti vaan sen verran kommentoida tuota listaa, että ainakin täällä meilläpäin tosiaan kaikki nuo hoitovehkeet (crèmes, sérums, compresses etc) saa kyllä sairaalan puolesta, ja itseasiassa niitä sai tooosi runsaasti ja vieläpä kotiin vietäväksikin asti. Samoin vaipat ja siteet tarjoaa sairaala. Itse tosin tykkäsin enemmän omista siteistä kun ne sairaalan ei tahtoneet pysyä paikallaan. Omat ja vauvan vaatteet sen sijaan on aika ehdoton juttu, vaikka kyllähän kait niillä täälläkin hätätilassa jotain vermettä ylle löytyisi. Tuo brumisateur on kyllä sen sijaan sellainen, että tällä kertaa todella pakkaan mukaan, sillä täällä ei todellakaan saa synnytyksen aikana juoda (saati syödä), ja käsittääkseni näin olisi ilman epiduraaliakin. Synnytyksen jälkeenkin piti viimeksi odottaa vielä tunti tai pari, ennen kuin sain luvan juoda vettä; tämä on itseasiassa yksi mieleenpainuvimmista negatiivisista muistoista koko synnytyksestä - karmea jano!
  Oikein hvyää loppuodotusta sinne ja onnea matkaan!

  t. E (rv 35)

  VastaaPoista
 6. Heippa E! Muitakin siis Ranskassa synnyttäviä kohtalontovereita löytyy, hauska kuulla. Bonne chance siis sinnekin odotteluun ja tietty itse koitokseen! :) Täällä ihan sairaalan omasta listasta jota jakavat odottaville on nuo seerumit ja comprésset ja siteet yms; eli ilmeisesti riippuu paikasta...Ja joo tuo juomiskielto oli kyllä aika jännä, täytyy tankata ennenkuin sinne sairaalaan menee vissiin, itekki just mietin että kuinkakohan jano tulee jos synnytys kestää vaikka sen 10h :D Että brumisaattorilla salaa suihkii suuhun jos katse välttää vai kuinka... Saas nähä kuin käy.

  VastaaPoista
 7. Hei Memmu!
  Terveiset täältä Asemanrinteestä!
  Hyvää jatkoa edelleen

  terv Helena

  VastaaPoista