keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Vauvavarustelua

Me ollaan nyt päästy vauvavarustelussa aika pitkälle. Pikkuiselle on pinnasänky ja siihen patja, hyttysverkko ja "suojaympärys" (mikä lieneekään suomeksi?). Vain lakanat puuttuu. Ranskassa ollaan ehdottomasti sitä mieltä ettei vauvan sänkyyn saa laittaa niin peittoa kuin tyynyäkään, koska ovat vaarallisia (tukehtuminen).

Eilen käytiin shoppaamasssa parit kestovaipat - päädyttiin pariin bumgeniuksen vaippaan jotka lähti käytettyinä hintaan 18 erkkiä kipale (ovat lähes uuden veroisia). Näillä lähetään koklaamaan ja luultavasti ostetaan lisää Flip-merkkisiä muutama. Saarelta löytyy pari putiikkia jotka myyvät kestovaippoja, aivan ihana kauppa jossa muutakin eko-ja designertavaraa on Solal & Luna. Sieltä myös kuvassa oleva suloinen mollamaija.

Muutenkin ollaan saatu ihmisiltä todella paljon kaikkea matskua, esim. Roméon työkaveri raijasi meille kaksi isoa kassillista vauvanvaatteita, kassin äitiysvaatteita, ruokalappuja, tuttipullonlämmittimen, pullon, tutteja, maitopumpun jne jne. Olin ihan sanaton. Myös yksi meidän työpajan tytöistä lahjotti vauvalle kasan vaatteita.  Ja sitten tietty Suomesta on tullut pakettia, että kiitoksia vaan sinnekin päin kaikille! Roméon äitee taas on innostunut virkkaamaan, todella söpöisiä vaatteita joita tuossa viereisessä kuvassa. Käyttö saattaa tosin olla aika rajoittunutta näissä lämpötiloissa mutta...:D Vaikka anoppi sitä mieltä että kyllä voi sitten sadekaudella iltasin olla käyttöä (niin, onhan sillon noin 25 astetta = kylmä). Meni myös ostamaan meille hoitopöydän. Että silleen, ei oo kyllä pahemmin tarvinnut itse ostaa tarvikkeita! Vaatteita ollaan pesty sairaalakassia varten, joka tartteis pikkuhiljaa olla valmiina kun tässä viikot käy vähiin... Kaikki siis pitää itse toimittaa toisin kuin Suomessa - vaipoista, pyyhkeistä ja vauvanvaatteista omiin olovaatteisiin ja sandaaleihin. Niin ja ei ole Ranskassa äitiyspakkausta - se on kuulkaas suomalainen harvinaisuus, ainoa maailmassa laatuaan. Ei löydy vastaavaa etuutta edes muilta skandeilta. Netissä kävin kateellisena tsekkaamassa 2010 vuoden pakkausta - ei hassumpi kestovaippoineen ja muine jutskineen.

Hilpeyttä tai lähinnä kauhistusta herätti ainakin Roméossa vauvan nukkumaLAATIKKO - että Suomessa vauvoille annetaan pahvinen laatikko nukkumapaikaksi. :D Onhan se aika jännä konsepti, vaikka varmaan monelta jääkin käyttämättä.
Että meiltä puuttuu oikeastaan enää kaikkein tarpeellisimmista hankinnoista kantoliina. Vaunut ollaan aateltu jättää suosiolla ostamatta, niillä kun ei täällä oikeestaan tee mitään. Syystä että 1) katukäytävät ovat harvassa 2) jos niitä on ne on täynnä reikiä ja puolenmetrin levyisiä 3) joten vaunujen käyttö rajoittuu ostoskeskuksiin ja Fort-de-Francen kävelykadulle/meriboulevardille - eli ei ehkä ole sijoituksen arvoista. Kantoreppua en halua koska ei ole kaikkein ergonomisin vaihtoehto vaikka halvalla lähteekin. Netistä koitin metsästää liinaa joka soveltuisi näihin trooppisiin lämpötiloihin - voi meinaan tulla aika hiki niin vaaville kuin kantajallekin. Ilokseni löysinkin sitten australialaisen innovaation nimeltään Breeze Baby Sling. Tilaus tullaan laittamaan varmaan menemään Australiaan saakka ihan pikemmiten jos siippa innostuu myös ideasta. Kyseessä on siis rengasliina joka on tehty hengittävästä "reikäkankaasta" jolloin siis ilma pääsee kiertämään + liinan kanssa voipi myös mennä suihkuun tai mereen lillumaan. Vaikuttaa siis ihan ideaalilta täkäläisiin olosuhteisiin.
Eilen olin nukutuslääkärin vastaanotolla, täällä on yksi pakollinen tsekkikerta anésthetisten kanssa jossa lääkäri tekee arvion epiduraalin soveltuvuudesta. Kovin suositteli kyllä ottamaan. En ole vielä päättänyt mutta en kyllä erityisesti vastaankaan ole...:)

Ja sitten meillä on myös uusi ase taistelussa hyttysiä vastaan - hyttysmaila. Ihan ykkönen. Muistan että meidän ukilla olis joskus ollut samanlainen kapistus. :D Mutta on kyllä tehokas ja palkitsee käyttäjänsä aina kohteeseen osuessa kunnon räiskähdyksellä ja Zappppp-efektillä. Nyt on nimittäin dengue-kuume kausi päällä ja esimerkiksi justiinsa yks siipan kavereista, jonka piti tulla meille kylään Guadeloupelta tänä viikonloppuna soitti ja kertoi ettei tiedä pääseekö tulemaan, koska on denguessa. Tauti ei yleensä ole kovin vakava, mutta kylläkin *ttumainen ja varsinkaan tässä tilassa en sitä haluaisi saada. Eli taistelu jatkuu.
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti