torstai 10. syyskuuta 2009

Paikallisuutisia

Tuli vielä mieleen raportoida melko jännästä tapauksesta joka oli eilen otsikoissa. Kertoo ehkä jotain täkäläisestä yhteiskunnasta ja asenteista...

Täällä alkoi tosiaan koulut tällä viikolla. Guadeloupelaisen rasta-pojan Noé:n piti aloittaa myös lukio Fort-de-Francessa. Lukion rehtori kuitenkin sanoi, ettei pojalla ole asiaa tunneille dreadlocksit päässä. Koulun sisäiset säännöt kuulemma kieltävät poikien pitkän tukan. Pojan tulisi siis leikata tukkansa päästäkseen tunneille. Noén vanhemmat (isä bobo-shanti "pappi") nostivat asiasta kuitenkin metelin ja syyttivät lukiota syrjinnästä (jota tapaus selkeesti onkin).

Luultavasti mediamylläkän pelästyttämä  rehtori päätti lopulta sallia Noén käydä koulua.  Rastafariyhteisön mukaan tämäntyyppiset tapaukset ovat kuitenkin hyvin yleisiä. Hyvin jännä tapaus mun mielestä kyllä. :) Rastafarihan on tavallaan uskonnoksi luettava liike, ja Ranskassa kouluissa on kielletty kaikki uskonnolliset vaatetus-symbolit kuten muslimien hunnut, isot ristikorut, kipat yms. Että oiskohan tämä tapaus nyt jotenkin tuosta säännöstä johtuva, vai onko rehtorilla vain jotain lockseja tai rastoja vastaan..

Ranskantaitoisille linkit  lehtiartikkeleihin täällä ja tuolla. Sivuilla myös kuvia epäonnisesta Noésta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti