tiistai 29. syyskuuta 2009

liskoja, dominoa ja banaaneja


Tässä kuvaraporttia viime päivien puuhista. Kahvilassa ei ole ollut mulle duunia, joten oon vähän elbaillut ja käynyt opas-koulutuksessa yms. Oon pitänyt jopa 4 enkun tuntia myöskin, justiinsa äsken tulin opettamasta. Yllättävän hyvin mennyt, opetan yhtä lukiossa olevaa tyttöä viereisessä kaupungissa tällä hetkellä 2h viikossa. Oltiin viime persjantaina ekalla salsatunnilla Romskun kanssa. Ihan loistavaa! Oon täpinöissäni kun huomasin että pysyn kärryillä (siis ainakin vielä). Tanssisali on ihan priimakunnossa ja siellä on jopa ilmastointi! Helpottaa kummasti. Viikonloppu vietettiin taas Riviere Pilote:ssa "anopin" ja pappafrendinsä kanssa. Autettiin puutarhahommissa, syötiin hyvin, pelailtiin dominoa ja lauantaina
käytiin reggaekeikalla. Oltiin siis yökylässä. Koitin ottaa kuvia liskoista joita on täällä joka puolella (myös talojen sisällä kuten kuvasta näkyy, syövät murkkuja ja ötököitä). Lisko on nimeltään "anoli" kreoliksi. Söpöjä mutta pirun vikkeliä!  Hedelmälasti on taas tuhottavana ja koitan keksiä ideoita miten ne säilöisi. Karambolista tein jo hilloa mutta vielä on kasa appelsiineja (mehua, marmeladia tms). Otettiin kanssa alkuja monista kasveista ja kukista, jotka koitetaan saada kasvamaan parvekkeella.



Opaskoulutus loppui sitten tänään. Käytiin eilen uudestaan Saint-Pierressä ja tulivuorenpurkauksessa tuhoutuneen teatterin ja vankilan  raunioilla. Niistäkin kun tulisi kertoilla turisteille kaikenlaista. Tänään oltiin banaanimuseossa jossa koitettiin painaa mieleen banaaninviljelyn eri vaiheet yms. Tiesittekös esimerkiksi, että se banaani jota suomessakin syödään on nimeltään "Cavendish", yksi 300 syötävästä banaanilajikkeesta? Ja että banaani ei ole puu, vaan jättimäinen kasvi. No nyt tiedätte ja paree ois muistaa kanssa!  Mulla ei oo enää niin pahaa mikkikauhua ja sain tänään jopa kehuja selostuksesta. Kuulemma tulevat soittamaan niille, jotka loppujenlopuksi tullaan valitsemaan hommaan. Sormet on täällä ristissä! Meillä oli myöskin yötä amerikkalainen Caitlin tässä kanssa pari päivää (Couchsurfing). Tyyppi muuttaa tänne vuodeksi opettamaan englantia kouluissa apu-opettajana. Että varmaan tullaan vielä olemaan yhteyksissä vaikka muuttaakin saaren eteläosaan.
A plus!




Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti